Αισθήσεις Γεύσεων

Τι γεύση έχει άραγε η Αιγιάλεια;

Άραγε, τι γεύση αφήνει ένας τόπος;

Φεύγοντας από έναν τόπο κρατάς τις όμορφες στιγμές, εικόνες, ήχους, χρώματα, αρώματα... και γεύσεις!

Η Αιγιάλεια είναι χαρισματικός τόπος. Τα προϊόντα της, ποικίλα και ποιοτικά, προάγουν τη γαστρονομική ικανοποίηση των τυχερών που θα τα γευτούν.

Τι γεύση έχει άραγε η Αιγιάλεια;

Έντονη και αναζωογονητική θα έλεγε κάποιος, όπως τα ξακουστά μαγληνά λεμόνια της και τα εσπεριδοειδή που ωριμάζουν στα όμορφα περιβόλια. Αρμύρα από τον Κορινθιακό, στα φρέσκα ψάρια που έγιναν με μαεστρία το μπουργέτο που απόλαυσες δίπλα στο κύμα, αλλά ξέχασες να ζητήσεις τη συνταγή… Ήπια και διακριτική, σαν το εξαιρετικό ελαιόλαδο που παράγεται στα ντόπια λιτρουβιά, ή ευχάριστα πικρή, «τσακίζοντας» τις τσακιστές ελιές (κανείς δεν τρώει μόνο μία…). Μεστή, που κρύβει χρόνο, κόπο και σοφία, η γεύση της Αυτής Μεγαλειότητος της μαύρης σταφίδας ΒΟΣΤΙΤΣΑ, που μπήκε σε muffin και πουτίγκες και έγινε δεκτή στα μεγαλύτερα σαλόνια παγκοσμίως, ιδιαιτέρως δε σε αυτά της Γηραιάς Αλβιόνας, ενθουσιάζοντας εστεμμένους και μη… Δροσερή και ανάλαφρη όπως ο Ροδίτης, ο καλύτερος στον κόσμο, που αναδεύεται από το χάδι των θαλασσινών ανέμων στους ορεινούς αμπελώνες για να γίνει, όταν μεγαλώσει, νόστιμο σταφύλι αλλά και οίνος εκλεπτυσμένος όταν …αποφοιτήσει (οίνοι Π.Ο.Π. ΠΑΤΡΑ, Π.Γ.Ε. ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ). Και τέλος, γλυκιά και τριανταφυλλένια σαν τη ροδοζάχαρη, το γλυκό κουταλιού που παρασκευάζεται με τη φροντίδα των καλογέρων από ροδοπέταλα από τους ροδώνες της μονής Ταξιαρχών.

Αναζητήστε τα αρώματα και τις γεύσεις της Αιγιάλειας σε ετικέτες μικρών (ή όχι και τόσο μικρών) παραγωγών και κάντε τα μέρος των γαστρονομικών σας συνηθειών. Θα φέρνουν κοντά σας τις όμορφες στιγμές, τις εικόνες και τα χρώματα του τόπου.

Θα σας κρατούν συντροφιά, μέχρι την επόμενη φορά που θα σας έχουμε κοντά μας στην Αιγιάλεια!

Τοπικά προϊόντα και τόποι απόλαυσης!

Οίνοι Πλαγιές Αιγιαλείας

Οίνοι Πλαγιές Αιγιάλειας

Ελαιόλαδο Αιγιαλείας

aigialeia elies ladi

Σταφίδα Βοστίτσα

stafida-pop-vistitza-aigio

Ροδοζάχαρη Αιγιαλείας

rodozaxari-aigialeia

Εστιατόρια

restaurant-aigialeia

Εσπεριδοειδή Αιγιαλείας

esperidoeidi-aigialeias-lemonia-portokalia

Τοπικές γεύσεις

αιγιαλεια φεστιβαλ γευσεων