Οι αμπελώνες της Αιγιαλείας είναι περήφανοι για τα κρασιά της. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι εξής:
Λαγόρθι: Η μοναδικής ελληνική ποικιλία που μπορεί εύκολα να αναμετρηθεί με κρασιά της βόρειας Ευρώπης. Χαρακτηρίζεται από το απαλό άρωμά της, τη ζωηρή οξύτητα, το λίγο αλκοόλ και την κρυστάλλινη προσωπικότητά της.
Σιδερίτης: Προέρχεται από σταφύλι με ρόδινο φλοιό και ευαίσθητο χαρακτήρα που μόνο οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της Αιγιαλείας μπορούν να προστατεύσουν. Τα κρασιά ποικιλίας Σιδερίτη, έχουν φωτεινό κίτρινο χρώμα, χαρακτηριστική οξύτητα με έντονα δροσερά αρώματα, όπως άνθη λεμονιάς, γκρέιπφρουτ, νότες αχλαδιού και γλυκών κίτρινών φρούτων. Σημειώστε επίσης και την καλή επίγευση.
Μαύρο Καλαβρυτινό: Η πολλά υποσχόμενη ερυθρή ποικιλία καλλιεργείται κυρίως στην ορεινή Αιγιαλεία και σκόρπια σε όλη την Πελοπόννησο. Δίνει κρασιά φρουτώδες, με ελαφριά γεύση από κόκκινα και μαύρα φρούτα, άνθη και μπαχαρικά. Στα χαρακτηριστικά της επίσης είναι και η μακρά επίγευση.
Παράλληλα με τις παραπάνω ποικιλίες καλλιεργούνται και πολλές ξένες, όπως: Σαρντονέ, Γκέβιρτζ, Τραμινέρ, Σοβινιόν Μπλάν, Βιονέ. Αλλά και οι κόκκινες Μερλό, Καμπερνέ, Σοβινιόν, Σιρά.
This post is also available in: Αγγλικα
info@discoveraigialeia.gr